четвртак, 12. децембар 2013.

BASAR: HRISTOVA I DRUGI OBLICI SVESTI – BY ZEN

BASAR: HRISTOVA I DRUGI OBLICI SVESTI – BY ZEN

556478_372412759470709_334946853217300_1196208_1042617230_n

POSTED IN: BAŠAR I DERIL ANKA
HRISTOVA SVEST
Bašar: U redu, želim Vam prijatan dan vašeg vremena. Kako ste svi?
Publika: Odlično, dobro, fino…
Bašar: Počećemo ovu interakciju, ovu komunikaciju u ovome danu vašeg vremena tako što ćemo još jednom zahvaliti svakom od vas individualno i kolektivno što ste nam pružili priliku da komuniciramo sa vašom civilizacijom, u ovom vremenu. Sve ove komunikacije su ekspanzija naše svesti u univerzumu, u smislu da možemo kroz vas videti mnoge druge načine na koje se univerzum izražava, zbog vaših jedinstvenih kvaliteta. I ovo nama predstavlja veliki poklon poverenja.
Zahvaljujemo vam se na ovom ukazivanju i voleli bismo započeti ovaj dan sa sledećim konceptom. Prepoznajemo, kroz kanalisanje, komuniciranje na ovom specifičnom mestu na planeti i u ovom vremenu i svemu ostalom, ima veze sa konceptom bića, svesnosti koju ste na ovoj planeti nazvali kao Hristova Svest. I tako bismo želeli da kažemo nešto više o ovoj ideji, držeći se harmonje sa duhom vašeg mesta i vremena, kao i energije u kojoj se nalazite. Ponavljamo da ovo što ćemo reći ne znači da je naše izlaganje na bilo koji način, oblik ili po bilo kojoj formi u nekom stepenu više ili bolje od bilo kog drugog načina razmišljanja ili stanovišta.
Jer saznaćete da, sa naše perspektive, ono što vi zovete Hristova Svest je imala, još uvek ima i imaće mnoge različite manifestacije na vašoj planeti. Hristova svest, priroda Bude, ovo su iste energije iste Svesti. Ustvari, to što prepoznajete kao Hristovu svest se manifestovalo i inkarniralo na vašoj planeti u mnogim različitim vremenima, na mnoge različite načine i pod različitim maskama. I u osnovi, u njenoj fundamentalnoj definiciji, ono što vi nazivate Hristova svest ili prirodom Bude je prosto rečeno kolektivni Duh svesti na vašem svetu i predstavlja kombinaciju svih vaših svesnosti zajedno.
U tom smislu vi ste dakle svi ta, Hristova svest, priroda Bude, Veliki Duh itd… Svi vi, svako od vas, i čitav koncept koji veći broj vas počinje shvatati nije baš toliko „religiozan“ koncept Hristove Svesti već buđenje Duha Jedinstva, Duha Voljenosti, kreativnosti unutar svakog od vas. Ovo je znatno iskrenije predstavljanje takozvanog „drugog dolaska“… i ne radi se o pojavi jednog bića na vašoj planeti već se radi o buđenju te energije, te svesnosti unutar svakog od vas. To je zapravo „Drugi dolazak“.
Naravno, ovo nije „drugi“. Događalo se i ranije i to mnogo puta. Vama je prezentovano i odrazilo se na mnogo različitih načina i stilova onoga što nazivate ishodištem religija na vašoj planeti. Ipak religija nikada nije bila zamisao onih koji su kroz nju prikazani. Vaša bića Isus, Buda, Krišna, Wahoka, Muhamed i svi drugi koje želite spomenuti, nikada nisu imali nameru da započnu ono što je na vašoj planeti zauzelo format religije. Nikada nisu očekivali sledbenike, već su svima vama govorili da možete biti kao i oni, nalik njima, da se ponašate i držite nalik njima. Fraza „Ja sam Put“ jednostavno govori „budi ovakav“ i relfektovaćeš tu istu energiju, tu istu svesnost, tu istu ideju. To NE ZNAČI „sledi me“; niti znači stvorite rituale k njima. To znači da ste svi Jedno; da svi možete raditi te iste stvari… i ovo je doslovno rečeno od strane mnogih velikih učitelja na vašoj planeti. Ali naravno, zbog pojedinih misli o odvojenosti, ograničenju i negativnim sistemima verovanja, mnogi od vas se osećaju kao da ne zaslužuju spoznati plamen i svetlo unutar vas. Stoga, vi izdvajate sebe iz tih učenja… postavljate ih na viši pijedestal, a zatim sebi stavite do znanja da se ne jednačite sa time, formirate rituale i prosto bivate sledbenici umesto ljudi od dela. O tome se zapravo radi, i to su pokušavali sve vreme da vam kažu, da vam to prenesu – da ste SVI VI sposobni manifestovati i učiniti bilo šta, čak i više od onoga što su oni pokazali za vreme njihovog boravka na planeti.
Razumete li? Da li je ovaj način prevođenja adekvatan?
Publika: Da, da… da…
Bašar: U redu, dakle prepoznajte da je jedan od razloga što na vašoj planeti stupa takozvano „transformaciono doba“, „novo doba“, nazovite ga kako god želite, je ustvari novo priznanje, novo buđenje vas samih, SHVATANJE I RAZUMEVANJE da se ne radi od sledbi i ritualima. Radi se o tome da delujete kao Jedno, kao da zaista znate da ste Hristova Svest, priroda Bude, Krišnin Duh, ili kako god to nazvali, nije ni važno. Ono što nazivate Bog, što mi inače zovemo Sve što Jeste, Beskonačno, bla bla… još jednom sami izaberite naziv jer nije bitno jer iznad svega toga stoji činjenica. Upamtite da kada govorite o ideji nečega što je svemoguće, onda je APSOLUTNO sve što može biti i sve što možete zamisliti – sve reprezentacije su tačne. Postavite ijednog ograničenje i to onda neće po definiciji „Sve što Jeste“.
Stoga možete zaključivati iz više pravaca, ali jednostavno prepoznajte da VI STE DEO TOGA, i TO JE DEO VAS. Jedino što ste vi drugačija ekspresija prethodno navedenog. Niste odvojeni, niti je to odvojeno od Vas! To je sve jedan homogeni energetski događaj, iako može biti nekih raznolikosti unutar njega i u vezi sa njime ali u oba slučaja je prelepo. I jačanje te individualnosti će doprineti najvećem jedinstvu i harmoniji koja se ikad pojavljivala na planeti. Jer ne možete imati istinsku harmoniju ako nemate snage kao individualne komponente i kako biste mogli da predstavljate sebe u vašem pravom svetlu kao što vam je oduvek bilo namenjeno da to učinite. Da sijate dalje!
Svako od vas je jedinstven/a s razlogom. Jedinstvo ne znači da treba da postanete homogeni i izgubite vaše karakterne crte, nikako. Ono znači da svako od vas treba biti dovoljno snažan iznutra i da poštuje svoju individualnost u potpunosti, i pogotovo da poštuje druge individualne refleksije Beskonačnog, jer su i oni refleksije istog. I ako oni postoje, to je zasigurno sa razlogom inače ne bi postojale, i da nisu aspekat (deo) Beskonačnog, po definiciji, ne bi mogli postojati.
Dakle čitava ideja o svemu, zaista na najdubljoj osnovi, o kojoj ćemo diskutovati ove večeri bez obzira na pitanja koje biste postavljali i tema koje biste predlagali, radi se o vašoj sposobnosti da prepoznate i postanete svesni koncepta u kome se nalazite… osnažena bića kojima je odobrena jedinstvena ideja, (koju inače sva bića poseduju) ideja slobodne volje da budete vaše iskreno i najispunjenije Sopstvo. Ne ono što drugi misle ili kažu, već vaše NAJISKRENIJE i POTPUNO sopstvo, obasjano uzbuđenjem, ekstazom, integritetom koje je u poravnanju sa namerom i akcijom. I kroz takvo delovanje, vi postajete jedinstveni deo slagalice, koji kada se uklopi sa ostalim delovima formira čitavu jednu sliku, bez ikakvih mana i koja predstavlja SVE ONO ŠTO JESTE.
Jedino kada ste upotpunjavajući deo te slagalice, vi možete popuniti rupu koja je u obliku vašeg udela u celokupnoj slici slagalice. Ako pokušate biti deo koji niste, nećete popuniti tu rupu i ako ne popunite tu rupu, vi onda ne pomažete kreiranju te cele slike. Oponašanjem nečeg što niste, samo zato što je neko rekao da bi vam to „više“ pristajalo, je najteža stvar koju možete učiniti. I sav bol, patnja i otpor u vašem životu dolazi od tih pokušaja da budete nešto što niste.
Bivanjem ono što zaista jeste, delovanjem po vašoj radosti, uzbuđenju, Ljubavi, integritetu, harmoniji, nameri i akciji – to na kraju ispadne najlakša stvar koju ste ikada mogli da uradite. Jer tada, sve što Univerzum treba da učini jeste da podrži ideju vas u vašem prvobitno stvorenom smislu, radije nego da podržava ideju nečega što vi niste. U osnovi, sve što doživljavate vezano sa sebe, na neki način je tako zato što ste vi takođe aspekat Beskonačnog. Ali, svako od vas ima rezonancu, svako od vas ima frekvenciju i specifičnu vibraciju koja je vaša jedinstvena pesma. Budite iskreni prema toj pesmi. Pevajte tu pesmu i pratiće vas velika harmonija i hor na vašoj planeti. Zaista je tako jednostavno, pod uslovom da dozvolite da tako bude.
Zahvaljujemo Vam za priliku pruženu ovde i sada, za ove misli, ideje i refleksije u kojima vas jednostavno podsećamo da su ovo samo naše perspektive toga kako mi vidimo vaš svet, kako vas osmatramo, i da vi možete činiti ove stvari ako tako izaberete. Ali mi vam nikada nećemo reći šta da radite. Pre svega, ovo je vaša planeta, mi imamo sopstvene živote za živeti, sopstvenu planetu za čuvanje i vaša nam ne treba – dakle hvala Vam mnogo. Ali, za uzvrat, zbog poklona koji ste nam udelili ove večeri, mi vam dozvoljavamo da komunicirate na ovaj način u ovom vremenu… Pitajte sada sve što vas zanima i kako vam možemo pomoći… Možete početi.
Prevod, obrada i prezentovanje: Miloš Zen Živković
humankind-300x195
Hvala MIlosu na nesebicnosti, mnogim prevodima raznih tekstova i videa, kada smo bili zeljni informacija, Milos nam je nesebicno pomagao sa prevodima i nikad se nije bunio niti odbio. Hvala Milose od srca u ime svih  onih koji su dosli do dobre informacije preko tebe.
http://tisinauma.com/basar-hristova-i-drugi-oblici-svesti/

source: http://vesnamihajlovicblog.wordpress.com/2012/04/02/basar-hristova-i-drugi-oblici-svesti-by-zen/?relatedposts_exclude=10527

Нема коментара:

Постави коментар